Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

De employer branding van Optiver

Wie

Optiver

Wat

employer branding

Waar

Amsterdam

Waarom

schaarse nieuwe collega's met het juiste dna werven

Hoe

de juiste sfeer creëren

Wanneer

2013 - 2015

'Even if you're on the right track, you'll get run over when you just sit there.'

De klant

Marketmaker Optiver, met vestigingen in Amsterdam, Sydney, Chicago en Shanghai, is een internationale topspeler in de financiële wereld, met inmiddels 950 mensen uit 40 landen. Een bedrijf dat 'buzzes' van internationaal talent, uitdaging, innovatie en competitie. Maar ook een dedicated partij die de continuïteit van de wereldwijde financiële markten hoog in het vaandel heeft staan.

Optiver

De uitdaging

De uitdaging voor Optiver was om mensen te vinden met de juiste drive. Toppers op het gebied van trading, development en business operations die mee konden rijden in de achtbaan die Optiver heet. Want of ze kenden de specialistische wereld van Optiver niet, of juist wel, maar dan stonden er ook andere indrukwekkende namen in de rij. En dan haakten ze vaak af op de tot dan toe wat klinisch-wiskundige uitstraling van Optiver. Met als resultaat dat Optiver fors moest investeren in headhunters.

Optiver

Welcome to the roller coaster called Optiver

De oplossing

Op basis van de BrandProfiler ontwikkelde Nijgh voor Optiver het employer branding concept: 'Value the difference'. Een kernachtige samenvatting van wat Optiver doet, maar ook een oproep om het verschil te zien dat je bij Optiver kunt maken. In dit concept zet Optiver zichzelf neer als een persoonlijke en uitdagende ‘game’ waarin je zelf de speler bent en fantastische resultaten kunt behalen. De campagne baseerden wij kandidaat-inzichten, vertaald in persona's. Kleurrijke infographics onderbouwden de ambitieuze claims met feiten.

Optiver persona

Value the difference

Via gerichte bannering op populaire websites en events als beurzen en universiteitsbezoeken trokken we de aandacht van de belangrijkste doelgroepen: traders, developers en business ondersteuners. Zo creëerden we de ruimte om duidelijk te maken hoe interessant werken bij Optiver is. Vervolgens nodigden we hen uit om een test te doen die aangeeft of ze bij Optiver passen en te solliciteren.

Het resultaat

Optiver wist met deze campagne 27 nieuwe collega's te werven, voor wie ze normaal gesproken headhunters inschakelden tegen een gemiddeld tarief van € 25.000 per vacature. Kortom, een kostenbesparende employer branding campagne die ook nog eens Optiver als werkgever langdurig en onderscheidend in de markt zet.

27

nieuwe collega's

25k

besparing per vacature

100%

tevredenheid