Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

Een scherper profiel voor Laudame Financials

Wie

Laudame Financials

Wat

aanscherping profilering

Waar

Nederland

Waarom

een duidelijker verhaal voor binnen en buiten

Hoe

de persoonlijke drive van Laudame Financials in de spotlights zetten

Wanneer

2018

De klant

Laudame Financials bemiddelt tijdelijke en vaste financials en helpt hen ontwikkelen. Opvallend is hun inlevend vermogen in kandidaten, opdrachtgevers en vakgebied. Combineer dat met de kritische route die zij volgen tijdens de selectie en matching en je begrijpt waarom zoveel mensen weglopen met ‘Laudame’: zij zorgen echt voor de juiste man of vrouw op de juiste plaats op het juiste moment.

Laudame Financials

De uitdaging

In 2012 had Laudame al uitgedokterd wat het bedrijf nou zo bijzonder maakte, namelijk de intrinsieke motivatie, de persoonlijke verantwoordelijkheid en de verbeteringsgerichte manier van werken. De vraag was alleen: vinden opdrachtgevers en kandidaten dat ook en is dat onderscheidend ten opzichte van de concurrenten? En zo ja, hoe kunnen we dat dan vertalen in communicatie?

'Onderaan de streep leveren wat je hebt beloofd en vaak meer dan dat.'

De oplossing

Nijgh ging aan de slag en interviewde diverse opdrachtgevers en kandidaten. Ook brachten we de claims van de belangrijkste concurrenten in kaart. Bottomline: de merkwaarden van Laudame staan als een huis en met het centraal stellen van de kandidaat boven de opdrachtgever kiest het bedrijf een onderscheidende positie in de markt. Dat lijkt een minder plezierige boodschap aan opdrachtgevers, maar dat is het juist niet. Want omdat de kandidaten van Laudame zo verbeteringsgericht, intrinsiek gemotiveerd en verantwoordelijk zijn, profiteren de opdrachtgevers van het resultaat. Als je het belang van de kandidaat voorrang geeft, betekent het dat de klant nooit halve oplossingen krijgt, maar altijd en echt kan verbeteren. Dus dat werd ook de nieuwe pay-off van het aangescherpte Laudame Financials: ‘Het DNA van beter’. Verbeteren zit Laudame in het bloed.

Verantwoordelijk
Intrinsiek gemotiveerd
Verbeteringsgericht
Het DNA van beter
Net zo gedreven als een aandeelhouder.
Dat ze nog steeds met jouw idee werken.
Zelfstandigheid die voelt als een team.
De forecast standaard twee weken eerder.
Een kandidaat. Meer niet.
Meer voor elkaar krijgen dan u verwacht.

Nijgh vertaalde dat vervolgens in een campagne met portretten van echte Laudamers en hun ‘vingerafdruk’. Want het unieke DNA van een kandidaat levert de meerwaarde waar opdrachtgevers op zitten te wachten. En hetzelfde geldt voor de kandidaten. Ook hun business consultant zoekt op zijn of haar unieke manier het allerbeste voor elke kandidaat. En dat zijn geen generieke reclamepraatjes. Laudame stelt ook echt maar één kandidaat voor. En alleen als die opdracht precies past in de groeicurve van de kandidaat, anders houden ze die kandidaat op de bank. Kandidaten mogen daarin ook meebeslissen.

Laudame waaier

De resultaten

De interne kick-off is inmiddels geweest en Laudame Financials is druk bezig met het in lijn brengen van hun basismaterialen en tools. Vanaf oktober 2018 gaat de externe campagne lopen met onder meer social media campagnes, display advertising en outdoor.