Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

Samenwerking

Niet erg, mits die media en middelen natuurlijk bijzonder effectief zijn. Maar zijn ze dat altijd? ‘Maar dit doen we altijd zo’ is de ergste stellingname voor je budget.

Herkenbaar? Je haalt simpelweg het meest uit je euro als je weet wát je eruit wil halen. Dat betekent dat elke stap flink moet bijdragen aan je doelstellingen. Een stip op de horizon doet wonderen. Waar sta je over 5 jaar? Het is een lastige en soms pijnlijke vraag, maar wel één die menig marketeer helpt bij investeringen. Heb je die stip al staan? Top, tijd om te bepalen welke stappen je op die weg gaan helpen. Spar daarvoor met partijen die weten welke media welke effecten hebben en hoe je het beste samenhang krijgt in al je uitingen. Want trouw blijven aan je keuzes en deze consistent vormgeven zijn ook hier de sleutel.

Houd bij de selectie van een bureau vooral rekening met je eigen vraag en doelstelling: zoek je een productiehuis of een merkbouwer? Voor productievragen is het soms het overwegen waard te kijken naar gespecialiseerde bureaus (online bureaus, social media bureaus, videoproductiehuizen). Voor merkbouwers is het goed te kijken naar partijen die je over de gehele linie kunnen ondersteunen en multidisciplinair van meerwaarde kunnen zijn. En hoe zie je de samenwerking voor je? Hoeveel vrijheid kun en durf je te geven en waar blijven de touwtjes in jouw handen? Welke klik is belangrijk in de samenwerking? En welke financiële afspraken zijn passend? Natuurlijk zijn er uitdagingen in het werken met een bureau. Zo kent een bureau je processen minder goed, kunnen zij niet in jouw portemonnee kijken en voelen zij minder je politiek of interne overwegingen. Realiseer je dat dit juist aspecten zijn die een bureau creativiteit en vrijheid geven om met verrassende oplossingen te komen. Die dat vuur van je merk blijven aanwakkeren. En dat is toch echt de meerwaarde van een goed bureau.

Denk ook goed na over de waarde van je vraag: voor Nike pakten de legendarische kosten van het logo (35 dollar) positief uit ten opzichte van de waarde van het merk zelf (inmiddels 30 miljard). Wat is jouw motivatie samen te werken met een bureau? Welke waarde heeft dat en wanneer is dat een succes?

Zit je vraag er niet bij?

In 180 jaar hebben we heel wat vragen voorbij zien komen. Ook op jouw vraag is er een antwoord en daar denken we graag over na. Vuurtje nodig? Voeg je vraag dan vooral even toe en daag ons uit.

Nog nieuwsgierig?