Werkgeversmerk en Arbeidsmarkt-communicatie

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie schittert op de arbeidsmarkt, alsof het de rode loper is?

Tegenover je klanten gebruik je een andere communicatietoon dan tegenover de aankomende collega's. De kernwaardes van je merk zijn en blijven natuurlijk hetzelfde. Maar toch is er weinig verband tussen de duurzaamheid van je product en de wijze waarop het team zich betrokken voelt bij het merk. Daarom is een aparte aanpak voor arbeidsmarktcommunicatie en werkgeversimago essentieel.

Merkpositionering, maar dan voor je werkgeversmerk

Als je werkgeversmerk eenmaal een mooie uitstraling heeft, is het tijd om op de juiste manier jezelf te presenteren. Hoe zorg je ervoor dat jouw werkgeversmerk onder de aandacht komt? Een veelbesproken oplossing op het moment is recruitment marketing, ook wel bekend als arbeidsmarkt communicatie. Toch zien we dat dit vaak verkeerd gaat in de praktijk. Torenhoge budgetten worden uitgegeven, maar zonder conversies.

Wij stellen daarom altijd voor om eerst te kijken naar de uitstraling van je werkgeversmerk en het gehele wervingsproces. Hoe positioneert jouw merk zich, en hoe gaan we dit vertalen naar je werkgeversmerk?
Zijn de vacatureteksten overtuigend genoeg? Is het sollicitatieproces gebruiksvriendelijk? Sluit de vacaturetitel aan bij de functie? Na een grondige analyse delen we een adviesrapport, zodat we samen de beste oplossing vinden voor jouw wervingsuitdagingen.

Onze huidige samenwerkingen

We assisteren momenteel diverse organisaties bij het verbeteren van hun arbeidsmarktcommunicatie en het versterken van hun werkgeversmerk. Zonboog ondersteunen wij bijvoorbeeld met een totale merkpositionering, inclusief werkgeversimago. Daarnaast hebben we vaste samenwerkingen waarbij we wervingscampagnes verzorgen voor diverse organisaties. Natuurlijk pas nadat we hebben gezorgd dat het werkgeversmerk klopt.

Wat je van een samenwerking met ons kunt verwachten:
  • Een krachtig werkgeversmerk.
  • Een onderscheidende employer branding video.
  • Een geoptimaliseerde 'werken-bij' website.
  • Overtuigende vacatureteksten.
  • Doelgerichte recruitment campagnes.

Benieuwd hoe we jouw werkgeversmerk op een podium kunnen plaatsen?

Neem contact met ons op. Eerst nog even behoefte aan een kritische feedbackronde? Overweeg dan onze brand audit.