Optimale zorgverlening met een strategische partner

Leg de focus weer terug op zorgverlening en werk samen met een betrokken partner. Wij ontzorgen jou op het gebied van merkstrategie, content en marketing.

Als organisatie wil je graag gevonden worden. Of het nou gaat om employer branding, naamsbekendheid of cliënten. Gezien worden als organisatie is noodzakelijk. Ook de zorg sector wil gevonden worden via online kanalen. Maar waar begin je met de marketing voor je zorg organisatie?

Een merkstrategie en marketingplan voor de zorg

Een merkstrategie en marketingplan kunnen je goed op weg helpen om op de juiste doelen te focussen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld het werven van collega’s via online marketing, nieuwe (en bestaande) cliënten informeren over de zorgverlening met behulp van een mailflow, of het vergroten van je naamsbekendheid via mooie video uitingen.

Als full-service agency ondersteunen wij graag bij deze plannen en projecten. In een structurele samenwerking bepalen we samen prioriteiten en maken we keuzes om jouw merk stapsgewijs beter op de kaart te zetten. En daarin zij we flexibel en open voor verandering. Want dat is de markt ook.

De zorgsector verandert

De markt is aan het veranderen en om de gezondheid van je organisatie te garanderen wil je daarin mee. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je om met social media, dynamische content, Artificial Intelligence, of digitalisering? Wij helpen je daar graag bij door je bij te praten over wat kan, wat aan te raden is voor jouw specifieke doelgroep en hoe het bij anderen werkt.

De zorg loopt achter met digitalisering

Zorgprocessen zijn lang nog niet altijd optimaal ingericht. Logisch want er komt veel bij kijken. Regelgeving, patientbelangen, kenmerken van de doelgroep, dataverwerking. Toch is het belangrijk dat er stappen worden gezet om processen efficiënter te maken en te moderniseren. Met een groeiende zorgvraag en een tekort aan zorgprofessionals, hebben we alle tools nodig om de juiste zorg te kunnen blijven leveren.

Wij hebben ervaring in het digitaliseren van zorgprocessen, zo hebben wij bijvoorbeeld Saltro geholpen met een innovatief portaal. Het gaat hier om een uitslagenportaal waarbij de uitslag ook daadwerkelijk wordt geduid naar de consument. Uiteraard overeenkomstig met alle regelgeving en patiëntbelangen. Dit heeft gezorgd voor een lagere arbeidsdruk binnen Saltro. Maar belangrijker nog; voor een snelle service aan de wachtende patiënt.

Arbeidskrapte in de zorg

Arbeidskrapte is een terugkerend onderwerp in de gehele markt. Met name voor de zorg. Een van de grootste factoren is vergrijzing, waardoor we meer mensen nodig hebben in de zorg om voor de ouderen te zorgen.

Maar dit probleem is tweeledig, want in 2020 was ongeveer 24% van de 1,5 miljoen werknemers in de zorg 55 jaar of ouder. In de komende 9 jaar gaat dus bijna een kwart van de zorgsector met pensioen. Gelukkig is employer branding een lange termijn oplossing. We hebben dit voor meerdere bedrijven opgepakt en weten als geen ander hoe je dit op de juiste manier inzet. Denk hierbij aan;
  • Scherpe werkgeversbelofte
  • Representatieve employer branding videos om de bedrijfscultuur te communiceren.
  • Custom made werken-bij websites binnen je eigen huisstijl.
  • Converterende online campagnes voor meer sollicitanten.

Met als stip op de horizon; een verhoogde medewerkers levenscyclus en een kortere vacature doorlooptijd.

Steeds meer fusies in de zorg

Ook kiezen steeds meer zorgorganisaties ervoor om de krachten te bundelen. Een strategische en gunstige keus voor zowel de cliënt als de zorginstelling(en). Toch is niet iedereen hier altijd goed op voorbereid, zo wordt er door branche-experts geconstateerd dat 70-80% van de tijd aan de pre-fusiefase wordt besteed. Terwijl de meeste aandacht eigenlijk naar het daadwerkelijke stappenplan hoort te gaan.

Een fusering maakt het ook makkelijk om nieuwe systemen te integreren en een stap te maken in de digitalisatie. Ook is de communicatie en merkpositionering van belang. Wat voor merk past er bij jullie gecombineerde disciplines? Weke waarden komen overeen? Hoe uit je dit?

Nijgh kan jouw organisatie ontzorgen op dit gebied. Middels een aantal strategische sessies bepalen we de koers. Dit combineren we met een zorgvuldig uitgewerkte marketing aanpak voor jouw zorgorganisatie.

Het doel? Een mooie en gezonde start van jullie gefuseerde organisatie. Waarbij de cliënten allemaal netjes zijn ingelicht, alle dossiers zorgvuldig en avg-proof zijn gebundeld in één vernieuwd systeem en jouw collega’s precies weten waar ze werken en wat ze te wachten staat. Momenteel ondersteunen wij Zonboog met dit proces.

Wij zijn Nijgh - al bijna 200 jaar aan kennis

Bij Nijgh zijn we al bijna 200 jaar actief in de markt. Zo lang al, dat we offline advertising hebben uitgevonden. En vandaag de dag bestaan we nog. ‘Hoe doen jullie dat?’ Krijgen we weleens te horen. Door mee te gaan met de tijd. We ontwikkelen met de markt mee en verdiepen ons in de nieuwste trends. We zijn ook niet bang om daarmee te experimenteren. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. We werken namelijk altijd volgens onze 3 pijlers. Strategie, creatie en campagne.

Samenwerking met Nijgh

Zie ons als je rechterhand. We sparren met je mee, denken op strategisch vlak met je mee en verzorgen de marketing in de breedste term van het begrip. Van (online) jaarverslagen tot digitale campagnes en van drukwerk tot PowerPoint presentaties.

Het liefst doen we dat in de vorm van een samenwerking waarbinnen we je inspireren, adviseren en uiteraard voorzien van alle uitingen en platforms die jouw merk nodig heeft om het juiste publiek te bereiken. Ga jij met ons de samenwerking aan?
Ja, dat durf ik!