Optimale zorgverlening met een strategische partner

Leg de focus weer terug op zorgverlening en werk samen met een betrokken partner. Wij ontzorgen jou op het gebied van merkstrategie, content en marketing.

Als organisatie wil je graag gevonden worden. Of het nou gaat om employer branding, naamsbekendheid of cliënten. Gezien worden als organisatie is noodzakelijk. Ook de zorg sector wil gevonden worden via online kanalen. Maar waar begin je met de marketing voor je zorg organisatie?

Een marketingplan voor de zorg is stap één

Een marketingplan voor de zorg kan je goed op weg helpen om op de juiste doeleinden te focussen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld het werven van collega’s via online marketing, nieuwe (en bestaande) cliënten informeren over de zorgverlening middels een mailreeks, of het vergroten van je naamsbekendheid via een waardevolle video uitingen.

Als full-service agency ondersteunen wij graag bij dit proces. Het is namelijk niet zomaar een project wat je in één keer uit de grond stampt. Het is een continu proces, wat aandacht verdiend en constant veranderd. Want de markt doet dat ook.

De zorgsector veranderd

De markt is aan het veranderen, en om de gezondheid van je organisatie te garanderen wil je daarin meedoen. Marketing voor de zorg is daarin een breed begrip. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering.

De zorg loopt achter met digitalisering

Consumenten bestellen producten graag online, maar zorgprocessen en informatieverlening gebeurd vaak nog offline. Wij hebben ervaring in het digitaliseren van dit soort processen, zo hebben wij bijvoorbeeld Saltro geholpen met een innovatief systeem. Het gaat hier om een uitslagportaal waarbij de uitslag ook daadwerkelijk wordt geduid naar de consument. Zonder dat dit ten kosten ging van de privacy van de consument. Dit heeft gezorgd voor een lagere arbeidsdruk binnen Saltro.

Arbeidskrapte in de zorg

Arbeidskrapte is namelijk een terugkerend onderwerp in de gehele markt. Met name voor de zorg. De reden hierachter heeft met allerlei factoren te maken. Een van de grootste dompers is vergrijzing, waardoor we meer mensen nodig hebben in de zorg om voor de ouderen te zorgen.

Maar dit probleem is tweeledig, want in 2020 was ongeveer 24% van de 1,5 miljoen werknemers in de zorg 55 jaar of ouder. In de komende 9 jaar gaat dus bijna een kwart van de zorgsector met pensioen. Gelukkig is employer branding een lange termijn oplossing. We hebben dit voor
meerdere bedrijven opgepakt en weten als geen ander hoe je dit op de juiste manier inzet. Denk hierbij aan;
  • Representatieve employer branding videos om de bedrijfscultuur te communiceren.
  • Custom made werken-bij websites binnen je eigen huisstijl.
  • Converterende online campagnes voor meer sollicitanten.

Met als punt op de horizon; een verhoogde medewerkers levenscyclus en een kortere vacature doorlooptijd.

Steeds meer fusies in de zorg

Ook kiezen steeds meer zorgorganisaties ervoor om de krachten te bundelen. Een strategische en gunstige keus die voor zowel de cliënt als de zorginstelling(en). Toch is niet iedereen hier altijd goed op voorbereid, zo wordt er door branche-experts geconstateerd dat 70-80% van de tijd aan de pre-fusiefase wordt besteed. Terwijl de meeste aandacht eigenlijk naar het daadwerkelijke stappenplan hoort te gaan.

Een fusering maakt het ook makkelijk om nieuwe systemen te integreren en een stap te maken in de digitalisatie. Ook is de communicatie en merkpositionering van belang. Wat voor merk past er bij jullie gecombineerde disciplines? Hoe uit je dit? Naar wie uit je dit? Wanneer uit je dit?

Nijgh kan jouw organisatie ontzorgen op dit gebied. Middels een aantal strategische sessies bepalen we de koers. Dit combineren we met een zorgvuldig uitgewerkte marketing aanpak voor jouw zorgorganisatie.

Het doel? Een mooie en gezonde start van jullie gefuseerde organisatie. Waarbij de cliënten allemaal netjes zijn ingelicht, alle dossiers zorgvuldig en avg-proof zijn gebundeld in één vernieuwd systeem en jouw collega’s precies weten waar ze werken en wat ze te wachten staat. Momenteel ondersteunen wij Zonboog met dit proces.

Wij zijn Nijgh - al bijna 200 jaar aan kennis

Bij Nijgh zijn we al bijna 200 jaar actief in de markt. Zo lang al, dat we offline advertising hebben uitgevonden. En vandaag de dag bestaan we nog. ‘Hoe doen jullie dat?’ Krijgen we weleens te horen. Door mee te gaan met de tijd. We ontwikkelen met de markt mee en verdiepen ons in de nieuwste trends. We zijn ook niet bang om daarmee te experimenteren. Zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit. We werken namelijk altijd volgens onze 3 pijlers.

Samenwerking met Nijgh

Zie ons als je rechterhand. We sparren met je mee, denken op strategisch vlak met je mee en verzorgen de marketing in de breedste term van het begrip. Van (online) jaarverslagen tot digitale campagnes, en van drukwerk tot PowerPoint presentaties.

Het liefst doen we dat in de vorm van een samenwerking. waar je op ons kan bouwen net zoals wij als maatschappij altijd op de geliefde zorg sector kunnen rekenen. Durf jij met ons de samenwerking aan?
Ja, dat durf ik!