Strategische groei voor onderwijs-instellingen

Hoe blijf jij als onderwijsinstelling in zicht bij de nieuwe generatie studenten en scholieren? En hoe werf je personeel op de juiste manier?

Als onderwijsinstelling is het belangrijk om in het zicht te blijven van potentiële scholieren en studenten. Dit is met name voor het werven van de volgende generatie aan scholieren of studenten van toepassing. Toch merk je ook dat de naamsbekendheid en het imago van jouw onderwijsinstelling hierbij een grote rol speelt.

Het onderwijs kent voldoende obstakels en ontwikkelingen waar je als onderwijsdirectielid rekening mee moet houden. Van het behouden van docenten middels employer branding, tot het opstellen van een nieuwe openbare tender voor de volgende cateraar in de aula.

Daarnaast werk je ook nog eens met een van de lastigste en meest diverse doelgroepen. Want jongeren zijn van alles op de hoogte en definiëren hun eigen trends. Hoe ga jij als onderwijsinstelling met de tijd mee, zonder dat dit ten koste gaat van je bedrijfsvoering?

Veranderingen in het onderwijs

Kijkend naar de onderwijsmarkt zijn er een aantal ontwikkelingen die impact hebben op jouw organisatie. Het gaat hier om trends waar je als onderwijsinstelling zelf geen invloed op hebt. Wel hebben deze veranderingen in de markt invloed op jouw organisatie.

Tekort onderwijspersoneel oplossen

Een van de meest besproken onderwerpen waar de gehele (Nederlandse) arbeidsmarkt mee kampt is het personeelstekort. In het onderwijs hebben we het hier met name over een tekort aan onderwijspersoneel.

In november afgelopen jaar bleek dat we 9,5% tekort komen aan fulltime leraren. Dat komt er op neer dat een school met 200 docenten in de praktijk maar 181 docenten in dienst heeft. Hoe voorkom je dat jouw 181 collega’s overspannen raken en ook vertrekken?

Nijgh heeft in het verleden verschillende (onderwijs)organisaties geholpen met het behoud en werven van nieuw personeel. We weten als geen ander wat er nodig is om jouw employer brand op de juiste manier in de markt te zetten. Denk hierbij aan;

  • Het maken van een custom werken-bij website binnen je eigen huisstijl
  • Een representatieve employer branding video voor zowel intern als extern gebruik
  • Online marketing campagnes om zowel actief als latent werkzoekenden te benaderen

Resultaat? Een toename in sollicitanten en een daling in uitstroom van werknemers.
Benieuwd hoe we dit doen? Onze collega's vertellen je graag meer over de resultaten die het bij onze klanten heeft opgeleverd.

Pak de regie over jouw studentjourney

Voordat een student start aan de opleiding, gaat daar een proces aan vooraf. Ver voordat de opleidingen beginnen, zijn de jongeren zich al aan het oriënteren. Het is belangrijk om hier op tijd op in te haken met het aanbod, om mee te worden genomen in de oriëntatiefase.

Anno 2023 wordt dit alleen maar belangrijker, aangezien we een daling zien (1,6% voor universiteiten en 0,9% voor hogescholen) in het aantal aanmeldingen ten opzichten van 2022, wat ook weer een stuk lager uitpakte dan 2021. De daling klinkt minimaal, maar rekening houdend met de basisbeurs die dit jaar weer geïntroduceerd is, gaat dit toch tegen de verwachtingen in. Het gevolg is een verlaagd onderwijsbudget per student en een tegenslag aan inkomsten voor de onderwijsinstelling. Als onderwijsinstelling wil je deze schade zoveel mogelijk beperken, door de studentjourney zo optimaal mogelijk in te richten.

De afgelopen jaren heeft Nijgh meermaals de wervingscampagnes voor een aantal scholen uitgevoerd. We hebben hierdoor als geen ander ervaring en kennis opgedaan op het gebied van digital marketing binnen het onderwijs. Wij kunnen volledig ontzorgen in het (online) acquisitie proces van nieuwe studenten, zodat jij met jouw team de energie kan steken in de open dagen. Wij kunnen onder andere het volgende voor je verzorgen;

  • Fysieke en online opleidingsgidsen
  • Online en offline campagnematerialen voor de wervingscampagnes
  • Online marketing campagnes ten behoeven van studentenwerving
  • Een aftermovie van de open dagen
  • Aanmeldformulieren
  • Mailing workflow inspelend op de verschillende fases in de studentjourney

Het succes wat wij hierin halen is altijd terug te koppelen naar onze aanpak. We geloven er heilig in dat elke uitwerking langs onze 3 pijlers hoort te gaan, in een constante cyclus.

De 3 pijlers van Nijgh

Strategie, Creatie, Campagne. Door te beginnen bij de kern van war je voor staat, al je uitingen daarmee kloppend te maken en daarna jezelf aan het juiste publiek te tonen, creëer je een sterk en herkenbaar verhaal. En vanwege de aansluiting bij je merk is dat ook nog een authentiek en onderscheidend.

Samenwerking met Nijgh

Zie ons als je rechterhand. We sparren met je mee, denken op strategisch vlak met je mee en verzorgen de marketing in de breedste term van het begrip. Van (online) jaarverslagen tot digitale campagnes en van drukwerk tot PowerPoint presentaties.

Het liefst doen we dat in de vorm van een samenwerking waarin we langere tijd samenwerken. We bouwen aan je merk, platforms en campagnes en ontwikkelen je merk door om steeds beter aan te sluiten bij de doelgroep(en). Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling te bespreken
Contact