Voor Goed Agency & Nijgh

Als oer-Rotterdams bureau werkte Nijgh mee aan het onderzoek van Thrive en Voor Goed om erachter te komen wat bedrijven tegenhoudt om Opwerkers aan te nemen. Op die term komen we zo terug. Tijdens dat onderzoek ontstond het idee om een campagne te ontwikkelen om 30.000 Rotterdammers in het zonnetje zetten. 30.000 Rotterdammers? Dat lees je goed ja.

Wie is Voor Goed Agency?

Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam, zij bouwen bruggen tussen de gemeente en ondernemers, verbinden om impact te maken. De volgende uitdaging is 30.000 Rotterdammers onder de aandacht van het MKB brengen.

30.000 Rotterdammers die klaar staan om te werken, maar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is erg breed, want wie heeft er allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt? We hebben het hier over een diverse groep, die bekend staat onder een breed aantal labels. Denk bijvoorbeeld aan mensen die worden gezien als wajong, ex-gedetineerden, of mensen met een WIA-uitkering. Dat zijn er in Rotterdam dus maar liefst 30.000. Die ieder wel nog in staat zijn om werk te verrichten. Samen met Thrive en de gemeente Rotterdam is een tool gebouwd om ondernemers op de mogelijkheden te wijzen met betrekking tot deze groep.
Meer lezen

Scope van de samenwerking

Met Voor Goed werken we aan campagnevoering. De context van deze campagne is natuurlijk erg boeiend, aan de ene kant ondernemers, aan de andere kant 30.000 Opwerkers. Een tool die ondernemers van de mogelijkheden rondom aannames op de hoogte brengt en arbeidsmarktkrapte. Rotterdam kent een groot MKB, waar te beginnen?
Samen met VoorGoed hebben we de scope van de campagne bepaald, waar is ruimte voor creativiteit, waar niet… gezien de aard van de campagne. Wie gaan we eigenlijk overtuigen?

Waarom de samenwerking zo prettig loopt?

Eerst zijn we om de tafel gaan zitten om de creatieve paaltjes te slaan, iedereen was welkom, een open start. In deze meeting presenteerden wij een eerste concept om de hersens flink op gang te brengen. Nu alles op tafel ligt maakten we twee nieuwe concepten – samen zijn we door deze abstracte laag gegaan. Waar staat het merk Voor Goed voor, hoe stellen we dit merk voor aan het commerciële landschap en hoe gaan we om met de ethiek?

Uiteindelijk heeft dit ons tot een concept gebracht met een dubbele betekenis, waarbij positiviteit en optimisme hoog in het vaandel staan.

Wat dat oplevert?
Het tweede concept - Opwerkers, die de boel Opschudden en Opfleuren, waarna ze Optimistisch aan de slag gaan en een bedrijf Opleuken – was de winnaar. De materialen voor verschillende kanalen zijn uitgewerkt en het campagneplan ontwikkeld. Op basis van de beschikbare informatie is er een uiting per branche opgebouwd. Om te benadrukken hoe divers deze mensen ingezet kunnen worden.

Er is hiervoor een bruggetje geslagen naar diverse branches die het meest belemerd zijn door de krapte in de arbeidsmarkt. Een Opwerker kan namelijk makelijk taken overnemen waardoor de werkdruk afneemt bij een MKB-bedrijf. De tool is teru te vinden via goedaannemen-010.nl
strategie
creatie
campagne

De toekomst

Het doel is 30.000 mensen aan het werk! Daarna is het doel een tool die structureel gebruikt wordt. Dit gebruik geeft ons inzage in een actief MKB dat openstaat voor het aannemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij blijven ons inzetten voor Voor Goed middels opvallende en aansprekende uitingen die binnen de kaders vallen van Voor Goed, in combinatie met een doelgerichte SEA campagne.

Samen met partners van Voor Goed Agency, de gemeente en van Nijgh hopen we nog veel meer impact te maken. Wij zetten ons in voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt.

Benieuwd wat wij voor jouw stichting kunnen betekenen?

Soms kan het uitdagend zijn om groei te realiseren voor een stichting. Wil je graag eens een keer sparren, of ben je benieuwd wat Nijgh daarbij kan betekenen om jouw organisatie te ondersteunen bij strategische keuzes? Onze collega's denken graag met je mee. Neem even telefonisch contact met ons op via de onderstaande knop of vul het contactformulier in op de contactpagina.