illy & Nijgh

Zo lang als we van lekkere koffie houden, zo lang gaan we terug met illy. Al zo'n 10 jaar genieten we van alle karakteristieken die horen bij dit sterke Italiaanse merk. Onze samenwerking staat voor loyaliteit, flexibiliteit en plezier. Met mooie visuele campagne en uitingen en drukwerk als gevolg, uiteraard volledig in lijn met de richtlijnen en huisstijl van het Italiaanse HQ.

Ken je illy niet?

Dan heb je wat gemist hoor! illy is toch wel één van de meest gevestigde premium koffiemerken, inmiddels met een grote focus op duurzaamheid. Ze zijn Met oog voor kwaliteit. En al jarenlang een link met kunst. De illy art collection is een begrip en de koffie zelf is al tijden niet alleen maar in de horeca te vinden. Ook voor thuis biedt illy een groot assortiment aan kwaliteitsproducten en tools. Kijk hier maar eens.
opgericht
soorten arabica
unieke blend

Scope van de samenwerking

Sinds de start van de samenwerking op het gebied van creatie campagne zijn de werkzaamheden altijd binnen de kaders van het merkbeleid, maar steeds meebewegend met de Nederlandse markt en de ontwikkelingen in de koffieindustrie. Daarnaast ook seizoensgebonden, want wie houdt niet van een ijskoffie op een zonnig terras?

De adaptie van de Italiaanse materialen naar de eigen markt staat voorop, in uitwerkingen naar advertenties, samenwerkingen en POS-materiaal.
Daarnaast ook veel social media materialen en partnerships met collega-merken en influencers.

Een aantal content materialen en concepten die wij hebben ontwikkeld voor Illy:
  • Diverse narrowcasting uitingen en animaties.
  • Social posts, o.a. animatie en video.
  • Een influencer campagne.

Waarom onze creatieve samenwerking lekker werkt?

Omdat we elkaar al even kennen, hebben we weinig woorden nodig. Maar de samenwerking is vooral erg leuk. Samen het meeste halen uit wat er mogelijk is, kansen zien op het gebied van merkstrategie en invullen met contentcreatie die daarbij past.

Maar vooral elkaar inzetten op zo'n manier dat iedereen er beter van wordt. Samen de grenzen opzoeken van creatie en het merk. Kijken wat mag met het merk en alles halen uit onze creativiteit. Uiteraard met de illy blend als motor, met constructieve kwartaalmeetings en voldoende krappe deadlines voor creatie.
strategie
creatie
campagne

De toekomst van onze samenwerking

Binnen de koffiemarkt verandert er genoeg. De vaste verkoopadressen en partners veranderen, de consument verandert en de hele keten ligt meer onder de loep dan ooit. Mede daarom is het goed dat de illy organisatie zich mee ontwikkelt, veel focus heeft op duurzaamheid en aandacht voor alle spelers in de keten.

Wij kijken er daarom naar uit om dit mooie merk te mogen blijven ondersteunen. Zowel op het gebied van creatie en strategische merksamenwerkingen. Misschien meer digitaal en minder print. Meer story telling minder product promotie. Meer thuis en minder uit. Nog altijd even premium Italiaans.

Benieuwd wat we met jou merk doen als we voor een soortgelijke samenwerking kiezen? Kostein verteld je er graag meer over.
Bel Kostein