21-12-2021

De sleutel tot succes als stagiaire bij Nijgh

Het is vroeg, je staat als frisse stagiaire voor het prachtige gebouw van Nijgh. Je eerste stagedag, blijft toch best spannend. Henricus Nijgh de oprichter van Nijgh opende in 1837 een ‘advertentiekantoor’ dat inmiddels is uitgegroeid tot een creatief bureau en een webdevelopment bureau. Nijgh staat dan ook vooral bekend om zijn creativiteit, bijt zich met een eigen methode vast in elke opdracht en werkt samen met klanten aan goede resultaten. De vraag is hoe je als stagiaire kunt uitblinken tussen al deze creatieve geesten? Hieronder vind je de do’s and dont’s om jouw stageperiode zo succesvol mogelijk te maken.

Oriënteren

Een nieuwe plek betekent veel nieuwe informatie. Nijgh staat bekend om zijn veelzijdigheid qua werkzaamheden. En dat geldt ook voor de bedrijven waarmee wordt samengewerkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk binnen de muren van dit paleis vol creatie. Het is belangrijk dat je je goed oriënteert. Wat is er in die honderdvierentachtig jaar allemaal ondernomen en welke veranderingen zijn er geweest? Wie is Nijgh nou echt? Door de jaren heen is er een persoonlijk DNA gevormd en een eigen werkwijze, de BrandProfiler, die al jaren succesvol voor klanten wordt ingezet. Zoals Nijgh zich vastbijt in de klant, mag jij je vastbijten in Nijgh. Je moet alleen wel grondig door de opslagstructuur heen kunnen klikken, want daar vind je je weg in alle projecten.

Team Nijgh

Nijgh bestaat uit veel verschillende rollen en mensen. De drie musketiers Kirsten, Koen en Chiel vormen samen het partnership van de twee labels Nijgh en Xim Systems. Daaronder vallen vier teams: account, creatie, sales & marketing en development. Account zet zich vooral in voor het klantcontact, briefings, projectplannen en vertegenwoordigt de klant binnen het bureau. Team creatie is verantwoordelijk voor conceptuele en visuele ideeën. Sales & marketing zet zich in voor marketingstrategieën, verkoopactiviteiten en is het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten. Tot slot zorgt het development team voor alles wat te maken heeft met coderen en de nieuwste technologieën. Deze teams zijn zo met elkaar verweven dat iedereen zijn positie kan vervullen en de teams elkaar versterken.

Het is interessant om als stagiair van elk team wat mee te krijgen om vervolgens zelf je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Huiver niet om vragen te stellen en probeer overal aanwezig te zijn zodat je altijd up-to-date blijft. Hoe kun je met jouw kennis iets bijdragen? Tijdens de opdrachten natuurlijk, maar ook heel simpel door eens een praatje te maken en iedereen te leren kennen. Samen een eitje koken tijdens de gezamenlijke lunch of kanoën tijdens de bootcamp. Grijp je kans en verbreed je netwerk.

Laat je talenten zien

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Maar wat zijn die van jou? Nijgh geeft de uitgelezen kans om deze te ontdekken en verder te ontwikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld skills hebt op het gebied van Figma, InDesign, Photoshop en Illustrator of wanneer jij data kan verwerken via Google Analytics, kan Nijgh jou goed gebruiken. Er is vrijheid om je te verdiepen in het werkveld en met eigen taken een bijdrage te leveren. Zo ontstaat een duidelijk toekomstbeeld voor jezelf. Welke richting wil jij op? En wat zijn jouw persoonlijke groeispurten?Het komt voor dat Nijgh meer ziet in stagiairs. Sommigen van de werknemers zijn vanuit een stagepositie doorgegroeid tot vaste werknemer. Elke stagiair krijgt een gelijke kans om zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien. Kom jij met een sterk campagneplan dan staat Nijgh daar voor open. Wees niet bang om jezelf uit te spreken. Alle ideeën worden serieus genomen en initiatief wordt erg gewaardeerd. Om jouw stage vlekkeloos te laten verlopen kun je rekenen op goede begeleiding. Er is zeker ruimte voor jouw input. Bij Nijgh vinden ze de frisse blik van een jonge kracht geweldig om erbij te hebben. Met nieuwe inzichten kun je de opdrachten en innovatie bij Nijgh en Xim Systems beïnvloeden.

Hoe VALID ben jij?

Als je vraagt naar de identiteit van Nijgh krijg je te horen dat je ‘VALID’ moet zijn, maar wat houdt dat in? Het zijn de waarden Vasthoudend, Avontuurlijk, Loyaal, Inventief, en Duidelijk. Ze geven richting aan de manier waarop iedereen binnen het bureau werkt. Nijgh werkt met een eigen methode, de BrandProfiler. Deze methode is ontwikkeld om grip te krijgen op de merkidentiteit van opdrachtgevers. Het levert een blauwdruk om alle communicatie aan te toetsen. Voor campagnes werkt Nijgh met het TouchTellSell-model. In deze fases worden campagnes zorgvuldig opgebouwd. De touch-fase legt een emotionele verbinding met de doelgroep, de tell-fase geeft inhoudelijke verdieping en de sell-fase een push naar conversie. Nijgh biedt naast het maken van onder andere websites, (jaarverslag)tools, off- en online campagnes en mailflows ook een complete strategie voor een bedrijf of organisatie. De vaste stappen in het TouchTellSell model maken het werk voor collega’s overzichtelijk. Dat maakt Nijgh flexibel. Genoeg te leren dus, je zult als stagiaire nooit zonder werk zitten. Nijgh zal je blijven prikkelen met nieuwe uitdagingen. Ondanks jouw flinke inzet vergeet Nijgh niet dat je hier bent om te leren. Fouten maken mag en je krijgt hulp om jouw kwaliteiten te belichten. Jij als stagiair hebt een bijzondere positie en dit is iets waar beide partijen sterker van worden. Kennis, ervaring, inzicht en natuurlijk heel veel plezier is waar jij en Nijgh het voor doen.