Virtual recruitment

DCMR

een VR-experience die de wereld van milieu-inspectie tot leven brengt

Het is een van de grootste milieudiensten van Nederland. En met Rijnmond als werkgebied, een van de boeiendste. De DMCR zorgt in dit dichtbevolkte stuk van de Randstad voor een optimaal klimaat om in te leven, werken en wonen. Dat vraagt om betrokken professionals. Maar hoe leg je aan kandidaten – en zeker aan jongeren – uit hoe leuk het werken bij de DCMR is?

uitdaging

Een jonge doelgroep laten ervaren hoe vet werken bij de DCMR kan zijn.

oplossing

De werkbeleving van de DCMR vatten in een virtual reality-experience.

implementatie

Je kan nog zo’n goede vacaturetekst hebben, maar uiteindelijk moet je het meemaken om te weten hoe het is. Je moet het werk bij de DCMR beleven. Onderzoek naar de doelgroep wees uit: je bereikt ons het best met een video of met virtual reality (VR). Daarmee was de keuze snel gemaakt. We besloten leven te blazen in de DCMR-beleving met een VR-game.

‘Milieudienst’ klinkt niet heel sexy, maar het werk van de DCMR is eigenlijk best gaaf en relevant. Daarom ontwikkelden we een slimme VR-game. Een interactieve ervaring waar jongeren een kans krijgen om hun mouwen op te stropen en aan de slag te gaan als milieu-inspecteur. We schoten een 360-gradenvideo op de Heijplaat en maakten die interactief met zichtinteractie: als je lang genoeg ergens naar kijkt, gebeurt er iets mee.

Dat werd een VR-game en die game werd getest. In meerdere rondes, tot alle puntjes op de ‘i’ stonden. Het resultaat? Een interactieve ervaring die kandidaten zo dicht mogelijk bij het echte werk brengt als maar kan, zonder ze op het veld te zetten. Een interactieve ervaring waarmee de DCMR pionier durft te zijn van een nieuwe techniek. En dat spreekt voor zich.
resultaat