Brand Analyse

Grip op je merk, visie op de toekomst

groeien met je merk of portfolio?

Je hebt de wens om stappen te zetten met je merk, meer naamsbekendheid te verwerven of zelfs nieuwe proposities toe te voegen. Je verhaal moet zich onderscheiden en prachtig visueel worden weergegeven. Maar waar begin je? Waar moet je in investeren en in welke volgorde?

Bij Nijgh ademen wij Brand Thinking, wat er op neerkomt dat je merk fungeert als jouw kompas bij het maken van beslissingen. Beslissingen over personeelszaken, bedrijfsvoering en communicatie. Door op deze manier te werken, creëren we verbinding, bekijken we vraagstukken door dezelfde bril en vereenvoudigen we lastige besluitvorming. We creëren draagvlak als het ware. In lijn met deze visie richten we ons op drie essentiële pijlers:

Strategie
Het hart van jouw merk, waar we strategisch aan bijdragen door middel van workshops eninterviews,. Dit allemaal ten behoeve van je merkpositioneringsvraagstukken of je werkgeversprofilering. Dit betreft vaak keuzes op lange termijn, bedoeld om herkenbaarheid en de koers van jouw merk te garanderen. We streven ernaar draagvlak te creëren voor deze beslissingen binnen jouw organisatie en leggen zo de basis voor het vertalen van deze (interne) besluiten naar een extern merkverhaal en communicatiemateriaal.

Creatie
Alle eigen platforms en materialen van jouw merk, zoals websites en magazines, maar ook video's, animaties en illustraties. Deze originele content vormt de basis van jouw merk naar buiten toe. Denk hierbij ook aan content voor social media kanalen waarmee stakeholders en doelgroepen worden geïnformeerd, of bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal. We richten ons zowel intern als extern op het creëren van deze materialen. We hebben het hier over alle materialen waar jouw logo bij komt kijken.
Campagne
Alle activiteiten die worden ondersteund met mediabudget om een publiek te bereiken dat nog niet bekend is met jou merk. Of juist wel al, en waar jij meer mee wilt bereiken. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt via social media, advertenties bij partnerorganisaties of via zoekmachine-adverteren (SEA).

De juiste keuzes om je merk te laten groeien maken we samen.

Tijdens onze brand analyse duiken we diep in jouw merk en beoordelen we waar jouw merk zich momenteel bevindt op alle drie de pijlers. We onderzoeken wat verbetering behoeft en waar er kansen liggen. Het liefst verbinden we dit direct aan jouw doelstellingen en ambities. De stappen verlopen als volgt:

1. Diepgaand onderzoek

We gaan grondig in op jouw website, organisatie en merkuitingen om een volledig beeld te krijgen van jouw verhaal en de beschikbare materialen. Tijdens een digitale sessie van een uur stellen we vragen en luisteren we naar jouw verhaal en ambities. Waar wil je naartoe met jouw merk en hoe verhoudt jouw merkpositionering zich tot jouw ambities?

2. De blauwdruk

We bundelen alles tot een blauwdruk van strategie, creatie en campagne, waardoor we duidelijk kunnen aangeven waar er ruimte is voor verbetering en scherpte. Zo creëren we een gefundeerd beeld van jouw merk.

3. Scenario's

We ontwikkelen diverse scenario's om vanuit jouw huidige merkpositie naar het beoogde doel te bewegen, gebaseerd op de door jou genoemde ambities. Deze scenario's leggen we aan jou voor.

4. Advies

We delen ons advies en stellen het meest geschikte scenario voor op basis van jullie ambities. Daarbij geven we ook een indicatie van de doorlooptijd en de bijbehorende kosten.

Wat levert de brand analyse jou op?

Met de uitkomst van de brand analyse kun je concreet aan de slag en krijg je inzicht in waar er ruimte is voor verbetering en waar je in zou moeten investeren. Je kunt dit vervolgens intern oppakken binnen jouw organisatie of in samenwerking met ons, waarbij we de uitkomst van het onderzoek aanvullen met een plan voor de komende maanden dat we gezamenlijk zullen uitvoeren.

Meer informatie?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de brand analyse voor jouw merk.