Huisstijl & campagnes

Zo Kinderopvang

een warme eerste indruk door een empathische huisstijl

Hoe zorg je ervoor dat ouders jouw kinderopvang kiezen? Dat begint – zoals zoveel beslissingen – met een eerste indruk. Een warme uitstraling en een goed gevoel. Daarom vroeg Zo Kinderopvang ons om een eigentijdse huisstijl te maken die aansluit bij het zachte, speelse en empathische van de kinderopvang.

uitdaging

De merkbeleving van Zo Kinderopvang verbeteren en kenbaar maken bij de doelgroep.

oplossing

Een nieuwe huisstijl met een bijpassende corporate story. Allebei feestelijk gepresenteerd met een rondreizende poppenkastshow.

implementatie

Nadat we met een merkverkenning bepaalden wat de huisstijl uit moest stralen, gingen we aan de slag. Warme, rustige kleuren stralen een gevoel van vertrouwen uit. Het silhouet van een spelend kind op de O maakt het speels. De typografie combineert een klassiekere letter met een moderne, ronde letter. Een balans tussen zakelijk en modern, speels en betrouwbaar.

De nieuwe corporate story verwoordt de belangrijkste merkgedachte van de kinderopvang. Namelijk dat vrijheid in een veilige omgeving leidt tot de beste ontwikkeling. We bedachten een rondreizende poppenkastshow om de vernieuwde huisstijl en corporate story aan de medewerkers, kinderen en ouders van Zo te presenteren. Een speelse manier om iedereen mee te nemen in de nieuwe ontwikkeling. Om die show te vereeuwigen, maakten we er ook een video van.