Merkstrategie, identiteit en content

Donatus

het onvervangbare verzekeren met expertise, respect en emotie

Donatus verzekert monumenten en kerken. Ja, waarschijnlijk ook die kerk bij jou om de hoek. Want er zijn niet veel verzekeraars met uitgebreide kennis en intrinsiek respect voor erfgoed. We willen de specialistische kennis van Donatus aan de wereld zichtbaar en kenbaar maken.

uitdaging

De zorg, kennis en daadkracht van Donatus vertalen naar een monumentaal merk.

oplossing

Met de BrandProfiler een fundamentele merkidentiteit boven water halen. Daar een huisstijl op baseren, die doorvertalen naar een website en onderscheidende content maken vanuit de merkkern.

Implementatie

Samen met Donatus formuleerden we een visie: kerkgebouwen en monumenten creëren verbondenheid. Ze vertellen ons hoe mensen door de tijd heen leven en werken. Het zijn iconische plaatsen waar mensen samenkomen, elkaar inspireren en zich laten inspireren. Ze creëren een gevoel van verbondenheid. Dat je ergens thuishoort. De belofte: met onze verzekeringen en dienstverlening dragen we bij aan de toekomst voor kerken en monumenten.

Dichterbij

De beeldtaal van Donatus ontstond door te bouwen met segmenten. Als symbool voor het inventariseren, inspecteren en taxeren van historische kenmerken. Met een iconisch logo dat staat als een kerk.

De merkidentiteit profileren we met content. Zo verzekeren we de leden van Donatus van up-to-date informatie met Donatus Dichterbij, een ledenmagazine dat minstens drie keer per jaar op de mat ploft. Vol interviews – bijvoorbeeld met de passievolle kerk- en monumenteigenaren – columns en bestuursupdates.

benieuwd naar het resultaat?