Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

Employer Branding

Toch is de waarde van een merk niet alleen interessant voor klanten en commerciële stakeholders. Het bouwen aan je werkgeversmerk is employer branding. Het is niets anders dan je merk aantrekkelijk maken om voor te werken. Merkbouw voor je personeelsbestand dus. Zodat je niet alleen makkelijker personeel kunt vinden, maar je huidige personeel ook makkelijker bij je kunt houden. En iedereen maar denken dat marketing iets met communicatie was ...

Het zal natuurlijk een stukje salaris zijn, als hygiènefactor voor een gezonde arbeidsovereenkomst. Maar voor het succes van die overeenkomst is het noodzakelijk dat je je toekomstige werkgever kent en daar een goed, fijn, duidelijk gevoel bij hebt. Zeker als het om 40 uur p/week uit je leven gaat. Dus waarop heb je nou eigenlijk toegehapt? Je employer brand (werkgeversmerk) is net als elk ander merk pas onderscheidend als je andere keuzes maakt en die consistent weet uit te dragen. Het zit ‘m in de cultuur, leercurves, tone of voice. Mensen (en dus ook medewerkers) zoeken vriendschap. Vertaal eigenschappen vanuit je merkbasis door naar de vraag wat je kandidaten op den duur wezenlijk te bieden hebt. Het gaat om merkbouw met een meer interne focus dus. Vergeet daarbij je huidige collega’s niet: zij werken al in en aan je organisatie en zijn dus je vriend. Die magie vang je en laat je consistent terugkomen in alle contactmomenten die (toekomstig) medewerkers met jouw merk hebben. Een no go dus om als jonge, betrokken en innovatieve club je sollicitanten af te wijzen met

‘Hartelijk dank voor uw sollicitatie. Helaas hebben wij een andere kandidaat geselecteerd voor deze functie. Wij wensen u veel succes toe bij verdere sollicitatieprocedures. Hoogachtend, afdeling P&O’.

Weg is het vuur, dat je toch echt dacht te hebben.

Check dus eerst je employer brand en richt je daarna op je o zo gewenste conversie: het recruiten van je droomkandidaat. Het vinden van kandidaten kan, zelfs voor schaarse markten, prima als je dat lekkere merkgevoel weet over te brengen en je daarvoor je media slim inzet. En met slim bedoelen we ook echt slim, want de beste kandidaten … zitten bij je concurrent. Sorry! Het uitwerken van een persona en candidate journey helpen je om de juiste boodschap aan de juiste kandidaat over te brengen. En dat ook nog eens op het juiste moment. Media en technieken zijn tegenwoordig grenzeloos; met weinig budget kun je exact targeten wie je zoekt. En dat budget streep je overigens al snel weg tegen de kosten van een gemiddeld headhunterskantoor.

Zit je vraag er niet bij?

In 180 jaar hebben we heel wat vragen voorbij zien komen. Ook op jouw vraag is er een antwoord en daar denken we graag over na. Vuurtje nodig? Voeg je vraag dan vooral even toe en daag ons uit.

Nog nieuwsgierig