Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

Communicatie

Dan moet je van goeden huize komen om Rome te halen. Houd de route er naartoe dus simpel! Eén boodschap, helder geformuleerd, duidelijk gekozen. Geen productopsommingen, geen specificaties. Wat je tussen de oren van je doelgroep wil krijgen is jouw ‘why’; jouw verhaal. Anders denken, in het geval van Apple. Slaafvrije maatschappij, in het geval van Tony Chocolonely. Dat Apple vervolgens Macbooks, Macs, iPhones en iPads levert, vinden we logisch en prima. Naamsbekendheid bouw je deels op met die ‘why’. Dat is je kernboodschap aan de hele wereld. Die ‘why’ moet vervolgens een logische plek krijgen in het brein van je doelgroep; het associatieveld. We moeten domweg begrijpen waarin Apple anders denkt, of hoe Tony die slaafvrije wereld denkt te creëren. Tot slot: het op een originele manier overbrengen van die boodschap. Een slavenketting indrukken in je chocolade. Eén knop op een iPhone. En in je communicatie de kanalen kiezen die passen bij jouw doelgroep en jouw merk.

Feitelijk is je verhaal de kern van alles wat je doet en zegt. Je product, dienst, tone of voice, pandinrichting, social gedrag ademt – mits je het goed doet – dus jouw merkverhaal. Maar natuurlijk kun je ook op dat verhaal communiceren. Sterker nog, dat is de basis van je naamsbekendheid. Dat doe je door je doelgroep mee te nemen in je verhaal. Branding noemen we wat. Gebruikelijke middelen die daar aan bijdragen zijn virtual reality tools, videos, blogs. Content dus.

Er op het juiste moment, met de juiste boodschap, in de juiste vorm, zijn. Die momenten maak je inzichtelijk in een customer journey. Houd er daarbij rekening mee dat iemand tijd nodig heeft tot verwerking. Een vriendschap bouwen kost tijd. Je kan hem dus onmogelijk in een rechte streep tot conversie jagen (nb: kun je dat wel, kom dan vooral solliciteren). Een customer journey dwingt je jouw verhaal op te knippen in fases. Begin bij het bepalen van de stappen die jouw doelgroep mentaal doorgaat om te komen tot conversie. Wat is dan per fase jouw antwoord op zijn behoefte? Tot slot bepaal je in welke middelen je die boodschap gaat opvangen. Voel je vrij om onze voorbeeld journey eens te gebruiken.

Zit je vraag er niet bij?

In 180 jaar hebben we heel wat vragen voorbij zien komen. Ook op jouw vraag is er een antwoord en daar denken we graag over na. Vuurtje nodig? Voeg je vraag dan vooral even toe en daag ons uit.

Nog nieuwsgierig?