Onze site werkt perfect als je onze cookies accepteert. Ook kunnen wij het dan toetsen met onze web statistieken. Met het accepteren van onze cookies tonen wij je ook super gave gepersonaliseerde content die je absoluut niet wilt missen!

of meer weten?

Brandprofiler

Die vier aspecten pakt Nijgh bij de kop in het eerste dagdeel van de BrandProfiler. Dat is een workshop met de opinieleiders van dat merk, circa tien mensen. Samen analyseren wij het DNA van het merk. Aspecten die onder meer de revue passeren zijn: (wat je bent) bedrijfsspecificaties, karakter, historie, status, (wat je vindt) visie, missie, principes, beleid, (wat je zegt) contact, media, intern, pr, C2C, ik-ervaring en (wat je doet) geografie, domein, concurrentie, doelgroepen, expertise, samenwerking, kwaliteit.

Die brede verzameling aan gegevens en waarden kun je nooit allemaal communiceren. Daarom gaat Nijgh vervolgens zelf aan de slag om bij al die waarden vier kritische vragen te stellen. Is deze specifieke waarde:

  • Onderscheidend ten opzichte van de concurrentie?
  • Relevant voor de doelgroep?
  • Realistisch voor de eigen organisatie?
  • Inspirerend voor de communicatie?

Waarden die deze vier filters ‘overleven’ zijn dus uiterst interessant om te communiceren. Op basis van die kernwaarden stelt Nijgh vervolgens een beknopt merkdocument op. Daar staat bijvoorbeeld in wat die kernwaarden zijn, welke merkpersoonlijkheid daarbij hoort, hoe die persoon dan praat en zichzelf verbeeldt, wat de kernbelofte is van dat merk en aan welke doelgroepen etc.

Bent Zegt Vindt Doet

Dat document bespreken we in het tweede dagdeel met dezelfde mensen van de workshop en passen we aan op basis van de uitkomsten. Het uiteindelijke resultaat is een handzaam merkdocument dat draagvlak heeft onder de ‘medemerkers’ en duidelijke richtlijnen bevat voor welke vorm van communicatie dan ook. Of je nu mensen wilt werven, je naamsbekendheid wilt vergroten, samen wilt werken met een andere organisatie, intern wilt communiceren of een merk internationaal consistent wilt maken.

Methode

De uitvoering is uiterst praktisch, met maar twee contactmomenten van twee dagdelen voor de opdrachtgever. De doorlooptijd is enkele weken, zodat de snelheid in het proces blijft.

1. Voorbereiding

Nijgh bereidt zich voor op de workshop door zich goed te verdiepen in de organisatie en waar mogelijk in de markt. Wij verzamelen zo de munitie om kritische vragen te stellen en te prikkelen.

2. Workshop

Vervolgens verzorgt Nijgh de workshop van een dagdeel op basis van de BrandProfiler. Van de betreffende organisatie hebben we daarvoor een lijst nodig van de mensen die zullen deelnemen.

3. Filteren

Na de workshop buigt Nijgh zich over het filteren van de output en het maken van het merkdocument. Welke waarden zijn onderscheidend, relevant, realistisch en inspirerend? Met de uitkomst daarvan stellen we het concept-merkdocument op.

4. Merkdocument

Daarna ontmoeten wij elkaar opnieuw in het tweede dagdeel om het merkdocument definitief te maken. Op basis van de reacties past Nijgh het document aan naar de definitieve versie. Dit merkdocument kan Nijgh aanvullend vertalen in een filmpje of boekje.

Zo hé, goed verhaal!

top