Verbeterde zorgverlening in Schiedam met een partner

Herstel de focus op zorgverlening in Schiedem en werk samen met een toegewijde partner uit Rotterdam. Wij staan voor je klaar op het gebied van merkstrategie, content en marketing.

Als organisatie in Schiedam is het van essentieel belang om opgemerkt te worden. Of het nu gaat om employer branding, naamsbekendheid of het aantrekken van cliënten, het is cruciaal om zichtbaar te zijn. Ook in de zorgsector in Schiedam is online zichtbaarheid van groot belang. Maar waar begin je met de marketing voor jouw Schiedamse zorgorganisatie?

Een marketingplan voor de zorg is de eerste stap

Een op maat gemaakt marketingplan voor de zorg in Schiedam kan je op de juiste weg helpen om je doelen te bereiken. Dit kan variëren van het aantrekken van nieuwe collega's via online marketing, het informeren van zowel nieuwe als bestaande cliënten in Schiedam over de zorgverlening via e-mailcampagnes, tot het vergroten van je naamsbekendheid met waardevolle videocontent.

Als full-service bureau staan wij klaar voor onze partners uit Schiedam om je te ondersteunen bij dit proces. Het is namelijk geen eenmalig project, maar eerder een continu proces dat voortdurende aandacht vereist, omdat de markt voortdurend evolueert.

De zorgsector evolueert in Schiedam

De markt is aan het veranderen, en om de vitaliteit van jouw organisatie in Rotterdam te waarborgen, is het essentieel om mee te evolueren. Marketing voor de zorg omvat een breed scala aan aspecten, waaronder digitalisering.

Digitalisering in de Schiedamse zorg loopt achter

Consumenten bestellen graag producten online, maar in Schiedam gebeuren zorgprocessen en informatieverstrekking vaak nog offline. Wij hebben ervaring in het digitaliseren van deze processen, zoals we eerder hebben gedaan voor Saltro in Schiedam met een innovatief systeem. Hierbij wordt de uitslag van onderzoeken op een begrijpelijke manier aan de consument in Schiedam gepresenteerd, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van de patiënt. Dit heeft geleid tot een verlichting van de werkdruk binnen Saltro in Schiedam.

Arbeidstekort in de zorg in Schiedam

Arbeidstekort is een terugkerend probleem in de gehele markt, vooral in de zorgsector in Schiedam. Dit probleem wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waarvan vergrijzing een van de belangrijkste is, waardoor er meer personeel nodig is om voor de oudere bevolking te zorgen in Schiedam.

Dit probleem is helaas tweeledig, want in 2020 was ongeveer 24% van de 1,5 miljoen werknemers in de zorg 55 jaar of ouder. In de komende 9 jaar gaat dus bijna een kwart van de zorgsector met pensioen. Gelukkig is employer branding een langetermijn oplossing. We hebben dit al voor meerdere bedrijven aangepakt en weten precies hoe je dit op de juiste manier aanpakt. Denk hierbij aan:
  • Representatieve employer branding video's om de bedrijfscultuur in Schiedam te communiceren.
  • Op maat gemaakte werken-bij websites in de huisstijl van jouw organisatie in Schiedam.
  • Converterende online campagnes in Schiedam om meer sollicitanten aan te trekken.

Met als resultaat een verlengde levenscyclus van medewerkers en een kortere doorlooptijd van vacatures.

Steeds meer fusies in de zorg

Ook kiezen steeds meer zorgorganisaties ervoor om hun krachten te bundelen. Dit is een strategische en voordelige keuze voor zowel cliënten als zorginstellingen in Schiedam. Toch is niet iedereen altijd goed voorbereid. Branche-experts hebben vastgesteld dat 70-80% van de tijd wordt besteed aan de pre-fusiefase, terwijl de meeste aandacht eigenlijk moet uitgaan naar het daadwerkelijke stappenplan.

Een fusie biedt ook de mogelijkheid om nieuwe systemen te integreren en stappen te zetten in de digitalisering. Communicatie en merkpositionering zijn hierbij cruciaal. Welk merk past bij jullie gecombineerde disciplines in Schiedam? Hoe brengen jullie dit naar buiten? Aan wie richten jullie je? Wanneer is het juiste moment?

Nijgh kan jouw Schiedamse organisatie volledig ondersteunen op dit gebied. Met behulp van strategische sessies bepalen we samen de koers. Dit combineren we met een zorgvuldig uitgewerkte marketingaanpak voor jouw zorgorganisatie in Schiedam.

Het doel? Een vlotte en gezonde start voor jullie gefuseerde organisatie, waarbij alle cliënten in Schiedam goed geïnformeerd zijn, alle dossiers zorgvuldig en AVG-proof zijn samengevoegd in één vernieuwd systeem, en jouw collega's precies weten waar ze werken en wat hen te wachten staat. Momenteel ondersteunen wij Zonboog bij dit proces.

Wij zijn Nijgh - al bijna 200 jaar aan kennis

Bij Nijgh zijn we al bijna 200 jaar actief in de markt. Zo lang al, dat we offline advertising hebben uitgevonden. En vandaag de dag bestaan we nog. ‘Hoe doen jullie dat?’ Krijgen we weleens te horen. Door mee te gaan met de tijd. We ontwikkelen met de markt mee en verdiepen ons in de nieuwste trends. We zijn ook niet bang om daarmee te experimenteren. Zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit. We werken namelijk altijd volgens onze 3 pijlers.

Samenwerking met Nijgh

Zie ons als je rechterhand. We sparren met je mee, denken op strategisch vlak met je mee en verzorgen de marketing in de breedste term van het begrip. Van (online) jaarverslagen tot digitale campagnes, en van drukwerk tot PowerPoint presentaties.

Het liefst doen we dat in de vorm van een samenwerking. waar je op ons kan bouwen net zoals wij als maatschappij altijd op de geliefde zorg sector kunnen rekenen. Durf jij met ons de samenwerking aan?
Ja, dat durf ik!