Als je verder klikt op onze website, accepteer je cookies. Daarmee verzamelen wij geanonimiseerde persoonsgegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Wij gebruiken die informatie om onze website te verbeteren en je advertenties aan te bieden die bij jouw interesse passen. Meer weten?

Programmatic buying

Programmatic buying is niets anders dan geautomatiseerd inkopen. Elke keer als een webpagina laadt en er op die pagina advertentieruimte beschikbaar is voor externe adverteerders, gaat er een signaal naar een 'advertentiebeurs' met informatie over de webpagina en de bezoeker die hem opent. De advertentiebeurs kent vervolgens binnen milliseconden die ruimte toe aan de hoogste bieder en zijn advertentie verschijnt als de pagina volledig geladen is. Het grote voordeel is natuurlijk dat je als adverteerder zo exact de juiste mensen kunt benaderen, op ideale websites, pagina's en momenten. En dat allemaal volledig geautomatiseerd, met een directe terugkoppeling van resultaten en een strakke controle op het beschikbare budget.

Zoom in op je prospects

Wie online campagne voert met programmatic buying, betaalt in veel gevallen voor 'impressies'. De uitserverende partij focust dan qua resultaat op hoe vaak en hoe lang jouw specifieke banner is getoond. Dat is prettig voor je branding, maar voor de uiteindelijke conversie wil je dat de juiste mensen op je banner klikken en ingaan op je aanbod. Of dat nu een vacature is, een service of een elektrische kaasschaaf.

Nijgh doet dat dus anders. In onze programmatic buying focussen wij op clicks en conversie van de juiste bezoeker. Dat doen we door eerst zeer gedetailleerd in kaart te brengen wie we willen bereiken en de hele 'beslissingsreis' van die doelgroep uit te tekenen. Vervolgens zorgen we ervoor dat we op het juiste moment de juiste boodschap communiceren. Tijdens de campagne leren we steeds meer over de 'ideale' target en daar zoomen we steeds verder op in. Kortom, de effectiviteit stijgt en de prijs voor elke relevante prospect daalt tijdens de campagne.

Wat biedt Nijgh met programmatic buying?

  • Geen impressies, maar clicks en conversie
  • Super gedetailleerde targeting
  • Optimale afstemming tussen concept en media
  • Continu inzoomen op de ideale doelgroep
  • Afnemende kosten door effectiviteit

Touch. Tell. Sell.

Je kunt dat proces mooi samenvatten in drie steekwoorden: Touch, Tell, Sell. In de Touch-fase zetten we breed in op de gewenste doelgroepen. Hierbij gaat het nog vooral om impressies. In de Tell-fase targetten we de best reagerende doelgroepen (clicks). Van die 'ideale' targets zoeken we 'lookalikes' en die (re)targetten we vervolgens gericht in de Sell-fase voor optimale conversie.

Garbage in, garbage out

Cruciaal bij programmatic buying is natuurlijk wel dat je een perfect beeld hebt van wat en vooral wie je wilt bereiken. Wat wil die persoon? In welke fase van 'besluitvorming' zit hij? Hoe wil hij aangesproken worden en met welke boodschap?

Scherpe antwoorden op dat soort vragen, levert Nijgh graag, onder meer met onze profiler- en persona-tools. Wij combineren die met programmatic buying voor de optimale online effectiviteit voor onze klanten.

top