Als je verder klikt op onze website, accepteer je cookies. Daarmee verzamelen wij geanonimiseerde persoonsgegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Wij gebruiken die informatie om onze website te verbeteren en je advertenties aan te bieden die bij jouw interesse passen. Meer weten?

KPI Dashboard

Elke organisatie heeft tegenwoordig behoefte aan stuurinformatie over marketing, sales en communicatie. Zeker nu het contact met klanten zich steeds meer online afspeelt, meten en weten we meer dan ooit. Hoe intensief wordt mijn website bezocht? Hoe succesvol is mijn campagne? Hoeveel leads leveren mijn maandelijkse e-dm's eigenlijk op? Hoe verandert de stemming rond mijn merk op social media?

Verbanden leggen

In die stortvloed aan data en signalen is het lastig overzicht te houden en vooral om interessante verbanden te leggen en daar conclusies uit te trekken. Nijgh maakt dat eenvoudig mogelijk met een KPI-dashboard, een actuele, grafisch aantrekkelijke samenvatting van de presentatie-indicatoren die een organisatie heeft geselecteerd. En nog belangrijker: Nijgh voorziet die data van inhoudelijk advies.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een groot voordeel van een eigen online dashboard is dat je zelf kiest welke datastromen zichtbaar zijn. Dat kunnen geautomatiseerde feeds zijn, zoals statistieken uit mailsystemen, of data die je zelf in bijvoorbeeld Excel-sheets aanlevert. Een greep uit de mogelijkheden:

websitestatistieken
campagnedynamiek
resultaten van e-dm's en nieuwsbrieven
resultaten van bannercampagnes
media-investeringen
sentiment van social media
adwords resultaten
bereik van televisiecommercials
events resultaten
recruitmentactiviteiten

KPI's

Interessant is natuurlijk om die data onderling te vergelijken en te koppelen aan concrete targets voor sales, marketing en communicatie. Dat kan inzichten opleveren over zwakke schakels in de salesfunnel. Maar het biedt ook de mogelijk om KPI's te formuleren: criteria voor succes. Bijvoorbeeld: hoeveel en wat voor e-dm's moet ik versturen voor voldoende traffic naar mijn website zodat er genoeg brochures worden gedownload voor het gewenste aantal sales in een bepaalde periode?

Nijgh maakt een dashboard op maat voor je met een persoonlijke login waarmee je altijd en overal een actueel inzicht hebt, ook op je tablet of mobiele telefoon. Samen bepalen we welke informatie je wanneer wilt zien. We rapporteren de resultaten in de door jou gewenste frequentie, signaleren bijzonderheden en voorzien je van advies over te ondernemen acties.

top